Demo Donderdagen 2024

De Demo Donderdag is in 2024 alweer het 3e jaar ingegaan. 20 sessies over nieuwe of onbekende technologieën die relevant zijn voor informatieprofessionals, zijn de afgelopen jaren al de revue gepasseerd. Van LinkedData en DeSNapp tot urban analytics en privacy-by-design. Met als doel de kennis over die technologieën toegankelijk te maken en samen te ontdekken. Een overzicht van de Demo Donderdagen die al zijn geweest én gaan komen.

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI

Wil je erbij zijn?

Aanmelden voor de Demo Donderdag kan door een mailtje te sturen naar Pepijn van Houdt, p.h.vanhoudt@minocw.nl o.v.v. Aanmelding Demo Donderdag. Heb je eerder een uitnodiging gekregen voor een Demo Donderdag, dan hoef je je niet aan te melden: je ontvangt automatisch een uitnodiging in je mail.

Demo Donderdagen 2024 (o/v)

Demo Donderdagen 2024 (o/v)
DatumOnderwerpLocatie
25-janMeer informatieverzoeken behandelen in minder tijd? Duits civic tech platform FragDenStaat biedt antwoord, met Gabrielle Jeliazkov (Open Knowledge Foundation).Digitaal via MS Teams.
29-febVraagDeStaat met één druk op de Woo-knop, met Tim Staal (SPOON)Digitaal via MS Teams.
21-mrtReflecteren op een jaar lang toekomstvoorspelling met het Innovatielab: van droom naar daad? met deelnemers aan het Innovatielab van het Nationaal Archief.Nationaal Archief, 16.00 uur.
18-aprTijd voor tijdlijnen: samenhang aanbrengen in losse verzamelingen data, met Max Muller (Nationaal Archief en Universiteit Utrecht).Nationaal Archief, 16.00 uur.
Brontabel als csv (680 bytes)

Demo Donderdagen 2023

Demo Donderdagen 2023
DatumOnderwerp
19-janVoorsorteren op de toekomst met de Future Lab veldgids, met Sem Carree (Wildfire Innovation).
23-febZijn Woo-verzoeken te voorspellen? met Imme Bergman (Radboud Universiteit).
23-mrtIn 24 uur een app maken die overheidsbrieven scant en simpel maakt: ingewikkeld? met Tycho Litjens (The Prototype Factory) en Hester Benedictus (Gemeente Amsterdam).
20-aprHet algoritme als alwetende ambtenaar, kunstmatig intelligent of dom natuurlijk? met Stefan Buijs (TU Delft).
25-meiToegankelijkheid in kaart brengen met urban analytics: meten is weten? met Roos Teeuwen en Vasileios Milias (TU Delft).
22-junDe robot als journalist: redder van rechtvaardigheid of een regelrechte ramp? met Chris van der Lee (Universiteit Tilburg), Chaja Libot (VRT) en Danae Tsabouraki (AI4MEDIA).
24-augVolwassen omgaan met persoonsgegevens: privacy-by-design uit de kinderschoenen? met Friso van der Meulen (P-Direkt en Universiteit Utrecht).
21-sepOnze ecologische vingerafdruk: reden voor gegevensbeperking? met Lilian Stolk (The Hmm), Leanne Wijnsma (E-Missions) en Rudolf (Stratix).
30-novSturen op informatie met dashboards: gissen is missen? met Paul van den Broek (RDDI) en Ramyaa Khan (Doc-Direkt).    
7-decDutch Design Demo Donderdag: verbeelding van een open overheid? met Pauline Dresscher (PublicSpaces) en Max van Tiel (Beeld en Geluid) en makers achter The Personal Press (TU Delft).
Brontabel als csv (1 kB)

Demo Donderdagen 2022

Demo Donderdagen 2022
DatumOnderwerp
27-janDatajournalistiek, met Foeke Postma (Bellingcat).
24-febLinkedData voor slim informatiebeheer, met Flores Bakker (MinFin) en Robert Doesburg (TNO en UvA).
17-mrtSynthetische media, met Jarno Duursma (Tech-Expert).
14-aprData-driven worden met CluedIn, met Aidan King (CluedIn).
19-meiDigitaal duurzaam beheer van audiovisuele collecties van anderen, met Arnoud Goos en Annelies Cordes (Beeld en Geluid).
16-junSociale media archivering, met Arjan Rompelman (RDDI).
15-sepEnterprise kennis management, met IBM.
20-oktTrendwatching in informatiehuishouding, met Richard van Hooijdonk.
17-novDatamanagement, met Fabian Jansen (Doc-Direkt).
15-decInformele organisaties in data vangen met DeSNapp, met Margo ter Bekke (provincie Zuid-Holland).
Brontabel als csv (786 bytes)