19 januari Expert Sessie: Responsible AI & Corona voor beleidsmakers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Digitaal

Deze expert sessie wodt georganiseerd door ALLAI. ALLAI is een onafhankelijke organisatie toegewijd aan het aansturen en aanmoedigen van verantwoordelijke kunstmatige intelligentie (AI). De expert sessie biedt inzicht in (beleids)uitdagingen en handvatten om bestaande AI toepassingen te addresseren.

Responsible AI & Corona voor Beleidsmakers

Aan de hand van bestaande AI toepassingen wordt je meegenomen langs de verschillende technische, ethische, juridische en maatschappelijke (beleids)uitdagingen waarmee je te maken kunt krijgen wanneer je moet besluiten over de inzet van AI. De expert sessie biedt inzicht in deze uitdagingen en handvatten om ze te addresseren. Juist in tijden van crisis is het zaak om deze vragen te adresseren en te zorgen dat AI verantwoord wordt ingezet.

Voor wie

Deze Expert Sessie is gericht op beleidsmakers en volksvertegenwoordigers bij de overheid en gemeenten die zich bezighouden met AI, data, digitale overheid, smart city, wetgeving, volksgezondheid, openbare orde en justitie.

Inlezen?

Deze Expert Sessie is onderdeel van het ALLAI project “Responsible AI & Corona”. Op de projectpagina is meer informatie over het project te vinden en onder het kopje ‘nieuws‘ vind u achtergrondinformatie.