13 april Sessie ethiek voor informatieprofessionals met Uri Rosenthal

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie UWV, Amsterdam Sloterdijk

Met de toename van digitalisering en de beheersing van de technologie is ethisch handelen steeds belangrijker. Zowel om achteraf te reflecteren op de gevolgen als vooraf ethisch te ontwerpen. Enkele voorbeelden zijn de CO2-footprint, bias bij artificial intelligence of responsible IT.

In deze sessie wordt de doelstelling van de nieuwe interessegroep Ethiek voor Informatieprofessionals besproken. Met deze interessegroep beogen wij een platform te zijn voor het delen van kennis, best principles, best practices, toetsen en ontwikkelen van waarden en normen die voor informatieprofessionals van belang zijn. Onderwerpen welke voorbij komen zijn onder andere het afstemmen van ambities en doelstellingen.

De keynote wordt gehouden door niemand anders dan emiritus professor politicologie en bestuurskunde Uri Rosenthal, oud minister van buitenlandse zaken, lid van de Raad van Toezicht van Waag Amsterdam en adviseur van Global Forum Cyber Expertise. Hij geeft zijn visie op ethiek, privacy en cybercrime.

Deze (live) sessie kun je als informatieprofessional gewoonweg niet missen!

Locatie, tijd en aanmelden

Woensdag 13 april, aanvang 16.00 uur, einde 19.00 uur, schrijf je op tijd in, vol = vol. Locatie: UWV, direct naast station Sloterdijk, Amsterdam. Betaald Parkeren.

Meld je aan via de website van de KNVI