Handreiking Actief openbaar maken doe je zo! geactualiseerd als doorklikbare powerpoint

Actief openbaar maken doe je zo! is de handreiking van RDDI voor informatieprofessionals die zich bezighouden met de implementatie van actieve openbaarmaking. Nu de inwerkingtreding van de Wet open overheid (Woo) dichterbij komt, hebben we de handreiking geactualiseerd en in een gebruiksvriendelijker jasje gestoken.

De Wet open overheid verplicht overheidsorganisaties meer informatie actief openbaar te maken. Dat wil zeggen, openbaar maken uit eigen beweging, zonder eerst te wachten op een verzoek van burger, journalist of parlement. 11 informatiecategorieën worden binnen enkele jaren verplicht openbaar via één centrale plek, PLOOI. Dit platform is nog in ontwikkeling. Wel gaat per 1 mei de inspanningsverplichting op actieve openbaarmaking in.

Actief openbaar maken doe je zo! geeft je handvatten om invulling te geven aan deze inspanningsverplichting en om je voor te bereiden op openbaarmaking van de 11 verplichte categorieën. Ook bevat de handreiking links naar hulpmiddelen, verdiepende informatie en goede voorbeelden. Actief openbaar maken doe je zo! is beschikbaar als printvriendelijke PDF en in een interactief doorklikbare versie. Beide versies vind je op onze website.

Vergroot afbeelding AOO spreker TK
Beeld: ©RDDI / Erik Jansen