Beeld: ©RDDI

Ontmoet het Leerhuis tijdens de Open Gov Week 2024

Van 27 t/m 31 mei is de Open Gov Week 2024, de internationale week over het belang van een open overheid. En omdat een open overheid niet mogelijk is zonder ambtenaren die weten hoe ze moeten omgaan met overheidsinformatie en hoe ze hun informatie moeten beheren, is er het Leerhuis Informatiehuishouding – dat deze week daarom volop aanwezig is! Wat staat er zoal op het programma?

Kick-off Open Gov Week

De gemeente Den Haag en het rijksbrede programma Open Overheid organiseren samen de officiële opening van de Open Gov Week in Nederland. Op maandag 27 mei, van 16.30 tot 18.00 uur, in het atrium van het stadhuis van Den Haag. Met verschillende sprekers en een Meet & Greet. En het Leerhuis Informatiehuishouding is daar natuurlijk bij!

Kijk hier voor het voorlopige programma >

Beeld: ©Leerhuis Informatiehuishouding

Podcastmarathon ‘De veranderende rol van een informatieprofessional’

Ken je de Leerhuis-podcastserie al? In ‘De veranderende rol van een informatieprofessional’ hoor je de persoonlijke verhalen van IHH-professionals die hun ervaringen en inzichten delen over de evolutie van hun rol door de jaren heen. Ben jij IHH-prof en heb je daar ook iets over te vertellen? Meld je dan aan voor de podcastmarathon op woensdag 29 mei, van 9.00 tot 17.00 uur!

Sebo Boerma ontvangt je in een studio in de Hoftoren (naast Den Haag CS) en gaat graag het gesprek met je aan. Aanmelden kan via leerhuisihh@minocw.nl. Geef daarbij aan van hoe laat tot hoe laat je beschikbaar bent en wat het onderwerp is dat je wilt bespreken.

Meld je nu aan! >

Beeld: ©Leerhuis Informatiehuishouding

Meet & Greet het Leerhuis online!

Heb je een vraag voor de Leerhuis-adviseurs? Wil je persoonlijk leeradvies? Of ben je gewoon benieuwd wat het Leerhuis Informatiehuishouding voor je kan betekenen? Welkom bij de online Meet & Greet op donderdag 30 mei van 11.00 tot 11.30 uur! Je kunt inlopen via deze Teams-link op een moment dat jou uitkomt.

Zet de link in je agenda! >

Beeld: ©Leerhuis Informatiehuishouding

Webinar: Een duurzame digitale bewaarstrategie

Donderdag 30 mei van 15.30 tot 16.30 uur organiseert het Leerhuis Informatiehouding een webinar over het ontwikkelen van een duurzame digitale bewaarstrategie. Layla Hassan zal verschillende elementen samenbrengen, zoals DUTO-eisen, MTDO, diverse normenkaders en wetgeving, en je meenemen op een ontdekkingstocht naar de toekomst. Zodat jij grip krijgt op het informatielandschap en je organisatie ook op strategisch niveau kunt klaarstomen voor de uitdaging van duurzaam digitaal bewaren. Aanmelden is noodzakelijk voor deelname.

Dus doe dat snel! >  

Beeld: ©Leerhuis Informatiehuishouding