Wat is jouw rol in een open overheid? Laat het weten!

Voor de vijfde keer inventariseert RDDI hoe rijksmedewerkers staan tegenover hun rol om samen te zorgen voor een betrouwbare, open en responsieve overheid. Om richting te kunnen geven aan beleid rond het onderwerp, communicatie en tools ter ondersteuning. En voor het signaleren van verbeterpunten. Hoe zie jij jouw rol? Laat het ons weten!

Vergroot afbeelding
Beeld: ©RDDI

Als overheid werken we voor Nederland: mensen moeten voorop staan bij alles wat we doen. We willen begrijpen wat er speelt, de samenleving betrekken bij besluitvorming en ons laten uitdagen om het beter te doen. Daarvoor is het belangrijk dat we informatie actief openbaar maken, goed en tijdig reageren op informatieverzoeken en onze informatie toegankelijk en inzichtelijk maken – ook voor onszelf. 

Wij doen elk jaar onderzoek naar hoe we omgaan met overheidsinformatie. De onderzoeken geven inzicht in verschuivingen in dat omgaan met overheidsinformatie. Dit inzicht helpt richting te geven aan beleid rond het onderwerp, communicatie en tools ter ondersteuning en bij het signaleren van verbeterpunten. Dus hoe meer rijksmedewerkers meedoen met het onderzoek, hoe beter!

Dus werk jij bij de Rijksoverheid (inclusief Defensie en zelfstandige bestuursorganen)? Vul ook de vragenlijst in! Dit duurt ongeveer 10 minuten en kan t/m 18 oktober. Dank alvast. We stellen je deelname zeer op prijs?